Acceptatie reisverzekering

De acceptatie bij een reisverzekering vormt in de meeste gevallen geen probleem, waardoor het ook voor jou goed mogelijk is om een goedkope polis af te sluiten. Ongeveer een kwart van de verzekeraars kijkt totaal niet naar je leeftijd of naar eventuele medische situaties, op het moment dat je er een verzekering af wenst te sluiten. Je kunt wat dat betreft een goedkope reisverzekering afsluiten, waarmee je ervoor zorgt dat je in het geval van problemen kunt rekenen op een goede dekking vanuit de verzekeraar.

Geen medische acceptatie reisverzekering

Het ontbreken van een medische acceptatie voor de reisverzekering zorgt ervoor dat je de goedkope reisverzekering eenvoudig online aan kunt vragen en je er in de meeste gevallen direct gebruik van kunt maken. De medische kosten zullen in veel gevallen onder de zorgverzekering vallen, waardoor de reisverzekeraars zich daar geen zorgen over hoeven te maken. In plaats daarvan kies je voor een dekking van bijvoorbeeld de kosten van schade aan je bagage of de repatriƫren na een ongeval. Dit laatste vormt een voor de meeste mensen even groot risico, waardoor ook jij de mogelijkheid hebt om een goedkope reisverzekering af te sluiten.

Leeftijd bij acceptatie reisverzekering

Met het oog op de acceptatie voor de reisverzekering maken een aantal verzekeraars nog onderscheid op basis van leeftijd. Ben je jonger dan 17 jaar, of aan de andere kant juist ouder dan 70 jaar? Dan is het in bepaalde gevallen lastiger om een reisverzekering af te sluiten, of kom je niet in aanmerking voor de goedkoopste reisverzekering. Dat heeft te maken met het feit dat de verzekeraar dan van mening is dat het risico op kosten te groot is. Je betaalt dan wat meer premie per maand of voor de tijdelijke polis, of je dient bij een andere verzekeraar op zoek te gaan naar een goedkope reisverzekering.

Previous post:

Next post: