Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering valt maar moeilijk los te zien van een goedkope reisverzekering, waardoor het niet vreemd is dat we deze over het algemeen gecombineerd afsluiten. Het voordeel van de annuleringsdekking is dat je de mogelijkheid hebt om een reis te annuleren, bijvoorbeeld wanneer er een naaste komt te overlijden of je plotseling je baan verliest en je de middelen niet langer hebt om lekker op vakantie te gaan. Combineer dit met een goedkope reisverzekering en kies bij voorkeur voor een doorlopende variant, zodat je hier zo min mogelijk omkijken naar zal hebben.

Combineer de verzekeringen

Je kunt de annuleringsverzekering combineren met je reisverzekering, waardoor je zowel voor als tijdens je reis kunt rekenen op een goede dekking. Valt er voor je reis wat voor, of dien je de rest van de reis te annuleren als je na enkele dagen te maken krijgt met een calamiteit in Nederland? In de beide gevallen kun je gebruik maken van de annuleringsverzekering, of soms de reisverzekering die je afsluit. Wanneer je de annuleringsdekking combineert met de goedkope reisverzekering bij dezelfde aanbieder, weet je in ieder geval zeker met wie je contact op kunt nemen om de kosten te laten vergoeden.

Dekking annuleringsverzekering en vergoeding

De annuleringsverzekering zal in een aantal gevallen dekking bieden, al dient er dan in ieder geval sprake te zijn van een daadwerkelijke calamiteit. Denk hierbij onder andere aan het verliezen van een baan, het vinden van een (huur)woning of het overlijden van iemand uit je naaste omgeving. Dit zijn situaties waar je geen invloed op kan hebben, waardoor het niet te voorzien valt dat je de reis hiervoor dient te annuleren. In combinatie met de goedkope reisverzekering zorg je voor een uitstekende dekking, waar je op kunt rekenen op het moment dat er een keer wat aan de hand is. Een goede reisverzekering komt dan ook meestal met een annuleringsverzekering.

Previous post:

Next post: