Inentingen

Inentingen kunnen behoorlijke kosten met zich meebrengen, maar zorgen er aan de andere kant voor dat je het risico op ziekten in het buitenland aanzienlijk kunt verkleinen. Kies voor een goedkope reisverzekering met een goede dekking, of zorg er aan de andere kant voor dat je je zorgverzekering het komende jaar wat uitgebreider kiest. In veel gevallen kun je een aanvullende dekking op je zorgverzekering afsluiten. Ga in ieder geval na wat de voorwaarden van de reisverzekeraar zijn en vergelijk de kosten goed met die van de zorgverzekering, om de goedkoopste reisverzekering met een goede dekking af te kunnen sluiten. De reisverzekering zal doorgaans geen kosten voor inentingen vergoeden.

Aanvullende zorgverzekering

De inentingen maken geen onderdeel uit van de basisverzekering voor de zorg, waardoor het verstandig is om een aanvullende module af te sluiten. Je betaalt dan een paar euro per maand meer, maar je kunt de kosten van enkele tientjes tot een paar honderd euro dan wel af laten dekken. Je sluit een goedkope reisverzekering af, terwijl je er aan de andere kant zeker van bent dat je de kosten niet zelf hoeft te betalen. Neem contact op met je zorgverzekeraar of blader de voorwaarden door, om na te gaan welke aanvullende dekkingen je nodig hebt.

Uitgebreide reisverzekering

Zelfs op het moment dat je een uitgebreide en goedkope reisverzekering hebt afgesloten is de kans groot dat je de kosten voor de inentingen zelf dient te vergoeden. Denk aan het begin van het jaar na over de reizen die je wilt gaan maken, om een zorgverzekeraar te kiezen die de kosten netjes zal dekken en daarmee zorgt voor een goede en voordelige polis. Je goedkope reisverzekering zal zich onder andere richten op schade aan je bagage of de diefstal van je spullen, niet op de inentingen waar je gebruik van wenst te maken voordat je op reis gaat.

Previous post:

Next post: