Medische kosten dekking

Ben je benieuwd naar de medische kosten dekking van je reisverzekering, of die van je zorgverzekering? Op het moment dat je een goedkope reisverzekering afsluiten is het in ieder geval verstandig om te voorkomen dat je dubbel verzekerd bent, aangezien je dan twee keer premie betaalt, terwijl je maar één keer gebruik kunt maken van een vergoeding van de kosten. Zorg er in dat geval voor dat je de zorg- en reisverzekering nog eens goed tegen het licht houdt. De kans is groot dat je op basis van de medische kosten dekking kunt besparen op de premie voor een van de beide goedkope verzekeringen.

Basis zorgverzekering

Je bent in Nederland verplicht om gebruik te maken van de basis zorgverzekering. Dit betekent dat je, in de meeste gevallen, over heel de wereld gedekt bent voor de medische kosten. Deze dekking geldt voor een bedrag op basis van de kosten voor een behandeling in Nederland. Je hebt dus geen goedkope reisverzekering nodig om de eerste medische kosten af te dekken, je kunt daarvoor contact opnemen met je zorgverzekeraar. Heb je deze kosten ook binnen je reisverzekering verzekerd? Dan is het van belang om deze dekking terug te schroeven, zodat je niet dubbel betaalt.

Aanvullende medische kosten dekking

Daarnaast kun je zowel binnen de zorgverzekering als de goedkope reisverzekering kiezen voor een dekking van de aanvullende medische kosten. Zijn de behandelingen in het land waar je op reis bent duurder dan in Nederland? Dan kun je er met een aanvullende dekking vanuit je reisverzekering voor zorgen dat je ook die kosten vergoed krijgt en je deze niet zelf hoeft te betalen. Wil je bijvoorbeeld de kosten voor inentingen laten dekken? Maak dan gebruik van de aanvullende modules voor de zorgverzekering. Je zorgt er daarmee voor dat je de goedkope reisverzekering en de zorgverzekering optimaal kunt gebruiken, zonder dat de dekkingen zullen overlappen.

Previous post:

Next post: