Overstappen reisverzekering

Wil je overstappen van reisverzekering, bijvoorbeeld omdat je bij een andere verzekeraar een meer scherpe premie hebt gezien? Je kunt direct overstappen indien je normaal gesproken gebruik maakt van een tijdelijke reisverzekering, aangezien je dan nergens aan gebonden bent. Maak je gebruik van een doorlopende reisverzekering? Houd er dan rekening mee dat je te maken kunt krijgen met een opzegtermijn en de contractduur van de dekking. Pas na die periode kun je overstappen naar de goedkoopste reisverzekering, al kun je vanaf dat moment maximaal gaan besparen op de premie die je betaalt.

Opzegtermijn bij overstappen reisverzekering

Indien je doorlopende reisverzekering al langer dan een jaar loopt heb je in veel van de gevallen de mogelijkheid om over te stappen, nadat de opzegtermijn is verstreken. Je gaat de verzekering aan voor de minimale periode van 1 jaar, om daarna na 1 – 2 maanden opzegtermijn gebruik te kunnen maken van een meer goedkope reisverzekering. Dit biedt je de mogelijkheid om op termijn op de kosten te besparen, terwijl je aan de andere kant gebruik maakt van een goede dekking. Het overstappen naar de goedkoopste reisverzekering werkt bovendien heel eenvoudig, aangezien de nieuwe verzekeraar de oude polis voor je zal opzeggen.

Contractduur reisverzekering

Heb je onlangs een doorlopende reisverzekering afgesloten, of maak je daar nog minder dan 1 jaar gebruik van? Dan is de kans groot dat je niet per direct over kunt stappen. Je zal dan in ieder geval 1 jaar klant moeten blijven bij je huidige verzekeraar. Ga daarom altijd grondig op zoek naar de goedkoopste reisverzekering, zodat je daar vervolgens op een prettige wijze een jaar gebruik kunt maken van de dekking. Stap vervolgens eventueel over naar een nog meer goedkope reisverzekering, zodat je maximaal op de premie kunt besparen en je aan de andere kant kunt rekenen op een goede dekking.

Previous post:

Next post: