Reistips

Maak gebruik van een aantal handige reistips, op basis waarvan je ervoor zorgt dat je de reisverzekering niet snel nodig zal hebben, of je in ieder geval goed bent voorbereid. Dankzij de verzekering kun je financieel terugvallen op de verzekeraar, maar dat neemt niet weg dat een diefstal van je spullen of een ongeval tot vervelende andere problemen kan leiden. Probeer niet zomaar zelf in een auto of op een scooter te rijden en zorg voor een goede verzekering wanneer je dat wel doet. Kijk uit met gevaarlijke sporten en sluit een speciale dekking af voor bijvoorbeeld de wintersport.

Kopie van documenten

Maak altijd kopie├źn van de belangrijke documenten, zoals je paspoort of de papieren die je nodig hebt om in je hotel aan te geven dat je een reservering geplaatst hebt. Bewaar deze documenten in de koffer van de ander, of op een andere plaats dan de belangrijke documenten zelf. Je zorgt erop die manier voor dat je de gegevens altijd bij de hand hebt, zodra er wat aan de hand is. Zorg er bovendien voor dat je een kopie maakt van je verzekeringsbewijs. Je kunt dan gewoon gebruik blijven maken van de goedkope reisverzekering, door je polisnummer vanaf de kopie voor te lezen.

Water en medicijnen

Zelfs op het moment dat je een goedkope reisverzekering met een goede dekking hebt afgesloten is het verstandig om zelf goed op je gezondheid te letten. Neem voldoende medicijnen mee, ook voor de overige reizigers. Zorg er daarnaast voor dat je in het buitenland niet zomaar water uit de kraan drinkt, aangezien dat in de meeste gevallen niet mogelijk is. Koop onderweg een fles met water en zorg er op die manier voor dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Je zal de goedkope reisverzekering dan niet zomaar nodig hebben, waardoor je optimaal kunt genieten van je vakantie. Koppel je reisverzekering daarnaast aan een kortlopende annuleringsverzekering of een doorlopende annuleringsverzekering en je kunt onbezorgd je reis gaan boeken.

Previous post:

Next post: