Reisverzekering verplicht?

De reisverzekering is in Nederland niet verplicht, al sluiten we deze over het algemeen toch massaal af. Dat heeft vooral te maken met het feit dat je een lage premie betaalt, terwijl je aan de andere kant kunt rekenen op een goede dekking. Krijg je bijvoorbeeld te maken met de diefstal van je spullen, of schade aan je bagage? Net als wanneer er sprake is van repatriëring vanuit het buitenland is de kans groot dat de kosten aardig in de papieren zullen lopen. Je zorgt er met een goedkope reisverzekering voor dat je de kosten kunt claimen bij de verzekeraar.

Reisverzekering niet verplicht

De reisverzekering is in Nederland niet verplicht, waardoor je vrij bent om deze wel of niet af te sluiten. Ga je op reis en heb je niet het idee dat je te maken zal krijgen met hoge kosten? Dan kun je besluiten om het risico op je te nemen en geen gebruik te maken van de goedkoopste reisverzekering die er beschikbaar is. Houd er rekening mee dat je dan niemand hebt om op terug te vallen, wanneer je onverwachts toch te maken krijgt met hoge kosten.

Reisverzekering wel verstandig

Het is wat dat betreft verstandig om een goedkope reisverzekering af te sluiten, waarmee je in ieder geval zorgt voor een goede basisdekking. Je betaalt een paar euro per maand voor een doorlopende reisverzekering, of een scherpe premie voor de tijdelijke reisverzekering op basis van de reis die je gaat maken. De kosten van de dekking liggen een stuk lager dan die van de reis. Tel de kosten bij voorkeur op bij het totaal van de reis, zodat ze je minder op zullen vallen. Je maakt dan gebruik van de niet-verplichte goedkope reisverzekering, waarmee je belangrijke risico’s op een eenvoudige wijze af kunt dekken.

Previous post:

Next post: