Repatriëring

Krijg je tijdens een vakantie te maken met een ongeval of met een ziekte, als het gevolg waarvan je graag naar huis wilt of je niet anders kunt? We spreken in dat geval van een repatriëren, een onderdeel van de dekking van je goedkope reisverzekering. Kijk goed naar de manier waarop de verzekeraar hier mee omgaat, om er zeker van te zijn dat de dekking aansluit bij je wensen. Ga je op wintersport of ga je andere gevaarlijke sporten beoefenen? Houd er in dat geval rekening mee dat je de goedkope reisverzekering waarschijnlijk zal moeten uitbreiden met een aanvullende dekking. In de polisvoorwaarden van je verzekering valt alles over je dekking terug te lezen.

Gevaarlijke sporten en wintersport

Je zit er natuurlijk niet op te wachten, maar je kunt in een aantal gevallen te maken krijgen met repatriëring vanuit je vakantieadres, wat betekent dat je vervroegd een reis naar huis zal moeten maken. Indien je op wintersport gaat of je andere gevaarlijke sporten gaat beoefenen maakt deze dekking niet standaard onderdeel uit van de goedkope reisverzekering. Het risico op een ongeval is dan een stuk groter, dan wanneer je bijvoorbeeld aan het strand gaat liggen. Je dient iets meer premie te betalen, waardoor de goedkoopste reisverzekering in dat geval net wat duurder uit zal vallen.

Repatriëren van de auto

Ga je met de auto op vakantie en krijg je te maken met een ongeval of een ziekte? Dan dien je in een aantal gevallen ook gebruik te maken van repatriëring van de auto, bijvoorbeeld wanneer je als enige reisgenoot in het bezit bent van een rijbewijs. Kijk ook goed naar de dekking hiervan en de termijn waarbinnen de verzekeraar de auto terug naar Nederland zal brengen. Je kunt op die manier een goedkope reisverzekering afsluiten, waarmee je er zeker van kunt zijn dat je de dekking ontvangt waar je gebruik van wenst te maken.

Previous post:

Next post: